HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötpotatismos
topBanner
Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor, salladsost och chimichurri

Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:MjölkNötterSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

110 g

Zucchini

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Svarta bönor

1 st

Röd chili

450 g

Sötpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 4)

3 msk

Olivolja (steg 5)

efter behov

Socker (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)739 kcal
Energi (kJ)3094 kJ
Fett40.7 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater60.7 g
varav socker12.9 g
Protein26.46 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull, täck med vatten* och koka tills de enkelt kan delas med en kniv, 10-15 min. 

2

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Fräs pumpafrön i 3-4 min eller tills de har fått färg. Lägg över i en skål. Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprika och skär i 2 cm stora bitar. Skölj bönor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek lök, Medelhavets Pärla och hälften av vitlöken i 2-3 min. Tillsätt zucchini, paprika och svarta bönor i 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Häll av vattnet, mosa sötpotatis tills du har ett lent mos och tillsätt sedan en rejäl klick smör*. Smaksätt med salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja* [3 msk | 6 msk] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

6

Fördela moset mellan era tallrikar. Toppa med stekta grönsaker, smulad salladsost, chimichurri och pumpafrön.