topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor, salladsost och chimichurri

Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pumpakärnor

450

Sötpotatis

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

1

Paprika

1

Svarta bönor

1

Bladpersilja

1

Röd chili

12.5

Vitvinsvinäger

100

Grekisk salladsost

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 5)

3

Olivolja (steg 5)

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2474 kJ
Fett29.09 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater58.78 g
varav socker11.4 g
Protein17.69 g
Salt0.5 g

Instruktioner

Koka sötpotatis
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull, täck med vatten* och koka tills mjuka, 10-15 min. 

Förbered grönsaker
2

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme och fräs pumpafrön i 3-4 min eller tills de har fått färg. Sätt åt sidan i en skål. Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprika och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Medelhavets Pärla och hälften av vitlöken i 6-8 min. Tillsätt bönor och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Mosa sötpotatis
4

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa tills du har ett lent mos och tillsätt sedan en rejäl klick smör*. Smaksätt med salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Laga chimichurri
5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja* [3 msk | 6 msk] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

Servera
6

Fördela moset mellan era tallrikar. Toppa med stekta grönsaker, smulad salladsost, chimichurri och pumpafrön.