topBanner
Sötpotatisbåtar

Sötpotatisbåtar

med mexi-linser och majssalsa

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som käftar emot på ett trevligt sätt. Yummy in your tummy!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Koriander

450 g

Sötpotatis

1 st

Tomat

1 st

Lime, ekologisk

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

1 st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

150 g

Majs

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2565 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett16 g
varav mättat5 g
Kolhydrater75 g
varav socker13 g
Kostfiber21 g
Protein27 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kvarta sötpotatis i fyra stora klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. Finhacka vitlök. Skölj linser. Häll av majs. Skiva jalapeno tunt.

3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg. Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek linser i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och limezest. Fräs i 1 min. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela sötpotatisbåtar och mexi-linser mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor.