HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötpotatisbåtar
topBanner
Sötpotatisbåtar

Sötpotatisbåtar

med mexi-linser och majssalsa

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som käftar emot på ett trevligt sätt. Yummy in your tummy!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Tomat

Koriander

Sötpotatis

Ekologisk lime

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

Avokado

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

150 g

Majs

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1256 kJ
Fett6.42 g
varav mättat3 g
Kolhydrater34.05 g
varav socker8.7 g
Protein20.34 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kvarta sötpotatis i fyra stora klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. Finhacka vitlök. Skölj linser. Häll av majs. Skiva jalapeno tunt. 

3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg. Blanda majsen med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek linser i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och limezest. Fräs i 1 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela sötpotatisbåtar och mexi-linser mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.