topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatisbåtar

Sötpotatisbåtar

med mexi-linser och majssalsa

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som käftar emot på ett trevligt sätt. Yummy in your tummy!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

1

Tomat

1

Koriander

1

Lime

2

Vitlöksklyfta

1

Röda linser

1

Jalapeno

4

Hello Mexico kryddmix

½

Tomatpuré

1

Avokado

75

Gräddfil

1

Majs

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)91 kcal
Energi (kJ)379 kJ
Fett1.83 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater14.02 g
varav socker6.4 g
Protein3.05 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Rosta sötpotatisklyftor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kvarta sötpotatis i fyra stora klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. Finhacka vitlök. Häll av och skölj linserna och majsen. Skiva jalapeno tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Laga tomatsalsa
3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills de börjar få färg. Blanda majsen med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Koka mexi-linser
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek linser i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och limezest och fräs i 1 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda guacamole
5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela sötpotatisbåtar och mexi-linser mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole, gräddfil samt tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.