HelloFresh
topBanner
Sötpotatisbåtar

Sötpotatisbåtar

med mexi-linser och majssalsa

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som käftar emot på ett trevligt sätt. Yummy in your tummy!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Tomat

1 påse

Koriander

1 st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Linser

1 st

Jalapeno

4 g

Hello Mexico kryddmix

½ burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

150 g

Majs

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2395 kJ
Energi (kcal)573 kcal
Fett16 g
varav mättat6 g
Kolhydrater54 g
varav socker30 g
Kostfiber21 g
Protein19 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kvarta sötpotatis i fyra stora klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. Finhacka vitlök. Häll av och skölj linserna och majsen. Skiva jalapeno tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills de börjar få färg. Blanda majsen med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek linser i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och limezest och fräs i 1 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela sötpotatisbåtar och mexi-linser mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole, gräddfil samt tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.