Söt laxkatsu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Söt laxkatsu

Söt laxkatsu

med rostad broccoli och sesammajonnäs

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Vi panerar lax, fräser den, och låter den sen rostas färdig i ugnen tillsammans med broccoli. Vi serverar lax och broccoli med fluffigt basmatiris, en ljuvlig katsussås, vackra morotsband och krämig sesammajonnäs.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Fisk
Soja
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Curry-on

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Morot

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Smör (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)766 kcal
Energi (kJ)3204 kJ
Fett28.9 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater104.2 g
varav socker20.4 g
Protein19.4 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta broccoli
2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper, lämna lite plats åt lax. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen tills mör,10-12 min.

Panera lax
3

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg panko i en tredje djup tallrik. Panera lax först i mjölmix, sen i ägg* och sist i panko. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk*.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lax tills panko är gyllene, 1-2 min på varje sida, och ta av från värme. Tillsätt lax till plåten när det återstår 5 min av broccolins tillagningstid. Rosta i 4-5 min, tills genomstekt.TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga katsusås
5

Skölj av stekpannan och hetta upp smör* [1/2 msk I 1 msk] på medelhög värme. Fräs curry och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i 30 sek, tills väldoftande. Rör i sojasås, sweet chilisås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] och koka tills något tjocknad, 1-2 min. Ta av från värme. Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Servera
6

Lägg upp ris, rostad broccoli och panerad lax i skålar, och ringla över katsusås. Placera morotsband i mitten av tallrikarna, och ringla över svart sesammajonnäs.