Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Med en topping av pepparkaksdeg och hackade mandlar får den klassiska sockerkakan en god julig touch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
500 g
Pepparkaksdeg
(Innehåller Mjölk, Nötter, Vete, Gluten)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Platta till med en slickepott och grädda i ugnen i 20 min.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Grovhacka mandlar.
Ta ut kakan ur ugnen och toppa med bitar av pepparkaksdeg och mandlar.
Grädda i ytterligare 10–15 min.
Låt kakan svalna innan servering.