De där vardagskvällarna när matlagningen ska gå på ett kick är vår snabba kycklingcurry en riktig räddare i nöden. Grytan blir extra krämig med crème fraiche och vi serverar den med basmatiris och en klick aprikoschutney för både syra och sötma.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Curry-On
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Paprika, grön
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
¾ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och paprika och krydda med salt och Curry-On. Stek i 4–5 min per sida, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt. Vänd då och då.
Tillsätt crème fraiche, vatten och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry.
Garnera med persilja och servera med en klick aprikoschutney.