Skip to main content
Snabb malaysisk blomkålscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb malaysisk blomkålscurry

Snabb malaysisk blomkålscurry

med färsk mango, mynta och koriander

Den här rätten går supersnabbt att laga och är dessutom väldigt god. Vi lagar en krämig blomkålscurry med kokosmjölk och massor av härliga kryddor och serverar den med ingefärsris. Med mango, mynta, koriander, cashewnötter och chiliflakes som topping blir middagen komplett.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Ingefärspasta

1 st

Blomkålsbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Milda Mahal

35 g

Tomatpuré

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

1 st

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 g

Chiliflakes

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2990 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett29.9 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater117.8 g
varav socker52.9 g
Protein32 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, ingefärspasta och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Laga curry
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och blomkål i 2–3 min, eller tills purjolöken är mjuk.

Tillsätt Milda Mahal och Goan Xacuti och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré, sojasås, kokosmjölk, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller till såsen tjocknat något.

Förbered råvaror
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Riv mynta och koriander i grova bitar.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Toppa med mango, örter, chiliflakes och cashewnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image