På jakt efter ett snabbt middagsrecept? Med vår krämiga kyckling- och svampgryta som serveras med fluffigt jasminris och dragon- och vitlöksolja kan du njuta av en fulländad måltid som du svänger ihop på bara 15 minuter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Champinjoner, skivade
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Dragon
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1.5 msk
Olja till dressing
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Mjöl till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, finhacka dragon och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda dragon, olivolja, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och svamp och krydda med salt. Stek i 3–4 min, eller tills svamp är mjuk. Vänd då och då.
Tillsätt mjöl och vänd runt. Stek i 30 sek.
Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, senap, matlagningsgrädde och vatten.
Sjud i 1 min, tills något tjocknat och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris och kycklinggryta i djupa tallrikar.
Ringla över dragonolja.