Snabb japansk kyckling-teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb japansk kyckling-teriyaki

Snabb japansk kyckling-teriyaki

med gurksallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Spenat

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½ st

Lime

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3574 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett41.7 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker13.4 g
Protein43.4 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. 

Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör sesam-gurksallad
3

Under tiden, skölj spenat. Halvera lime [1/2 st, 2P]. Skär gurka i halvmånar.

Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Precis innan servering, rör i vitlök och smör [1 msk | 2 msk] med riset.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.

Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.