Snabb Buddhabowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb Buddhabowl

Snabb Buddhabowl

med ugnsbakade BBQ-kikärtor och mango

Ikväll gör vi Buddah Bowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong. Medan bulgur kokar, rostar vi kikärtor, som får underbar smak av att rostas med BBQ-sås. Sedan bygger vi vår bowl med bulgur, kikärtor, paprika, gurka och mango, och serverar med hempicklad rödlök och en krämig srirachamajo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Sulfiter
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Mango

1 paket

Kikärtor

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt (steg 3)

3 tsk

Socker (steg 3)

8 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3233 kJ
Fett23.4 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater104.7 g
varav socker36.5 g
Protein21.2 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

Rosta kikärtor
2

Skölj kikärtor och lägg över dem till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja, en generös nypa salt och peppar. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Pickla lök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, socker[3 tsk | 6 tsk] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om, tillsätt vatten så rödlöken täcks och ställ åt sidan tills servering.

Förbered råvaror
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär gurka i tunna halvmånar.

Blanda srirachamajonnäs
5

Blanda srirachamajonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en skål. Häll av lagen från rödlök.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, gurka, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image