HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Buddhabowl
topBanner
Snabb Buddhabowl

Snabb Buddhabowl

med ugnsbakade BBQ-kikärtor och mango

Ikväll gör vi Buddah Bowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong. Medan bulgur kokar, rostar vi kikärtor, som får underbar smak av att rostas med BBQ-sås. Sedan bygger vi vår bowl med bulgur, kikärtor, paprika, gurka och mango, och serverar med hempicklad rödlök och en krämig srirachamajo.

Taggar:SnabbVegetariskMjölkfri
Allergener:VeteGlutenSelleriSulfiterSenapSesamÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

8 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

½ st

Mango

1 paket

Kikärtor

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt (steg 3)

3 tsk

Socker (steg 3)

8 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3233 kJ
Fett23.36 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater104.75 g
varav socker36.5 g
Protein21.25 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

2

Skölj kikärtor och lägg över dem till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja, en generös nypa salt och peppar. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

3

Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, socker[3 tsk | 6 tsk] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om, tillsätt vatten så rödlöken täcks och ställ åt sidan tills servering.

4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär gurka i tunna halvmånar.

5

Blanda srirachamajonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en skål. Häll av lagen från rödlök.

6

Lägg upp bulguri skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, gurka, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajonnäs.