Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chili. Vår version innehåller även bacon, paprika och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Lök
1 st
Paprika
2 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, eller tills mjuka.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt matlagningsgrädde, socker, tomatpuré, kycklingbuljong, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller tills pastan är färdig.
Rör ner färdig pasta i såsen.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med rivna basilikablad och ost.