Skip to main content
Snabb bacon-arrabiata

Snabb bacon-arrabiata

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chili. Vår version innehåller även bacon, paprika och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3566 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett40.5 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater88.8 g
varav socker20.8 g
Protein30.9 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon och grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, eller tills mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, socker, tomatpuré, kycklingbuljong, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller tills pastan är färdig.

Rör ner färdig pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rivna basilikablad och ost.