topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb bacon-arrabiata

Snabb bacon-arrabiata

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost, basilika och chili, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

140

Bacon, tärnad

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Chili flakes

1

Basilika

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Paprika

4

Vitlöksflörter

125

Körsbärstomater

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2722 kJ
Fett22.22 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater81.07 g
varav socker17.8 g
Protein29.33 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja.

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka basilika. Skär schalottenlök i tunna skivor. Riv eller pressa vitlök.

Stek bacon & grönsaker
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, schalottenlök, körsbärstomater och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Koka sås
4

Tillsätt balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré och pastavatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan och blanda väl. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta, hälften av osten och hälften av basilikan till stekpannan, och blanda väl. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över resterande basilika och riven ost.