Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
2 msk
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt i 4-5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsaker är mjuka.
Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes. Stek i 1-2 min, eller tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, sparat pastavatten och socker till stekpannan.
Rör om och sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Tillsätt pasta och hälften av osten till stekpannan, och blanda väl.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilikablad.
Strö över basilika och resterande ost.