Skandinaviska rödbetsfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Skandinaviska rödbetsfritters

Skandinaviska rödbetsfritters

med getostsallad och crème fraiche

På jakt efter god och enkel vegomat? Med våra smarriga rödbetsfritters kan du njuta av en härlig grön måltid, med vitlöksdoftande potatismos och en smarrig getostsallad som ger dig en skön paus i vardagen.

Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

500 g

Bakpotatis

1 st

Citron

½ st

Schalottenlök

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Rucola

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1

Ägg till fritters

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Salt till fritters

2 msk

Mjöl till fritters

1 msk

Olja till fritters

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3681 kJ
Energi (kcal)880 kcal
Fett47.8 g
varav mättat19.5 g
Kolhydrater87 g
varav socker26 g
Protein26.1 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Sylta lök
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron och pressa citronsaft i en liten skål. Tillsätt socker, salt och lök.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Förbered fritters
3

Finhacka gräslök.

Blanda gräslök, crème fraiche, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Grovhacka valnötter.

Skölj rucola.

Riv rödbeta (oskalad) och rödlök grovt.

Blanda rödbeta, lök, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fritters
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta valnötter och pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Klicka ut rödbetssmet i pannan med en sked för att göra 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda rucola, schalottenlök, päron, valnötter, pinjenötter och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp sallad, fritters och mos på tallrikar.

Smula getost över sallad.

Toppa fritters med en klick crème fraiche.