topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shepherd's pie

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
45 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Rosmarin

½

Rödlök

200

Skogschampinjoner

1

Torkad oregano

2

Ay Cajun-ba

Nötfärs

25

Ketchup

50

Rucola

Ingår inte i din leverans

1.67

Smör

1

Mjölk

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)137 kcal
Energi (kJ)572 kJ
Fett13.24 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater4.11 g
varav socker3.3 g
Protein0.57 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnens grillfunktion på 200°C. Skala morot och potatis, skär i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Plocka av rosmarinbladen från stjälken (släng stjälken). Lägg potatis- och morotsbitar, vitlöksklyfta, och rosmarinsblad i en kastrull. Täck grönsakerna med vatten och koka upp. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 25-30 min.

2

Finhacka rödlök. Tärna svamp i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, svamp, oregano och Cajun kryddmix i 2 min. Lägg till nötfärs. Bryn i 2-3 min. Häll i ketchup och stek i ytterligare 5 min.Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du märker att köttet börjar bränna vid.

3

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag. Mosa grönsakerna i kastrullen tillsammans med mjölk* och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*

4

För över köttfärsen i en ugnsform. Toppa jämnt med de mosade grönsakerna. Grädda i ugnen tills ytan är gyllenbrun, 5-10 min. 

5

Lägg rucola i en skål. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp bitar med shepherd’s pie på tallriken med rucolasallad vid sidan av.