topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mjölkäggglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

4 g

Chili flakes

25 g

Spiskummin, malen

½ dl

Ketchup

100 g

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Saha-Ras

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

¼ tsk

Rödlök

Ingår inte i din leverans

15 g

Vatten*

2 st

Smör*

(Innehållermjölk)

½ st

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2274 kJ
Energi (kcal)543 kcal
Fett19 g
varav mättat10 g
Kolhydrater62 g
varav socker26 g
Protein25 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprikor i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök, rödlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Saha-ras, spiskummin, en nypa chili flakes. Fräs i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan), smör* och hälften av koriandern. Sjud i 5-6 min. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak.

TIPS: Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med resterande ägg*. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 6-8 min.

4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander efter behag.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.