topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

25

Ketchup

1

Koriander

100

Grekisk salladsost

1

Krossade tomater

4

Spiskummin, malen

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

1

Chili flakes

1

Röd paprika

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

1

Smör

2

Ägg

¼

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)224 kcal
Energi (kJ)937 kJ
Fett11.79 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater16.6 g
varav socker12.3 g
Protein9.44 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprikor i 1 cm stora bitar.

Låt grytan sjuda
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök, rödlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Saha-ras, spiskummin, en nypa chili flakes. Fräs i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan), smör* och hälften av koriandern. Sjud i 5-6 min. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. TIPS: Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

Tillsätt ägg
3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med resterande ägg*. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 6-8 min.

Värm bröd
4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.

Strö över salladsost
5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander efter behag. 

Servera
6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.