Sesampanerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerat fläskkött

Sesampanerat fläskkött

med bakade grönsaker och timjan- och honungssås

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis, rödlök, zucchini och broccoli. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkött, som vi först har panerat i sesamfrön. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig sås med timjan, vitlök och honung, och krämig aioli.

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

400

Småpotatis

1

Rödlök

250

Broccoli

½

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

40

Sesamfrön

1

Torkad timjan

12.5

Honung

2

Kycklingbuljong

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)644 kcal
Energi (kJ)2694 kJ
Fett30.75 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater46.33 g
varav socker11.3 g
Protein38.73 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis & grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och tärna sen i 1 cm stora bitar. Placera potatis, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Skär broccoli i små buketter. Finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt broccoli
3

Tillsätt broccoli till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Stek kött
4

Strö ut sesamfrön på en tallrik. Torka kött torr med hushållspapper. Vänd kött i sesamfrön och krydda det med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 30 sek-1 min på varje sida. Lägg över på en tallrik.

Koka sås
5

Tillsätt timjan och vitlök till stekpannan, och fräs i 30 sek. Rör ner kycklingbuljong [½ paket, 2P], honung [½ paket, 2P] och vatten* [1 dl | 2 dl ]. Sjud tills såsen har tjocknat, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Skär kött i 2 cm skivor. Lägg upp sesampanerat kött, rostad potatis och grönsaker på tallrikar. Skeda sås över köttet och servera aioli vid sidan av.