Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis, rödlök, zucchini och broccoli. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkött, som vi först har panerat i sesamfrön. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig sås med timjan, vitlök och honung, och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Skivad fläskkotlett
400
Småpotatis
1
Rödlök
250
Broccoli
½
Zucchini
1
Vitlöksklyfta
40
Sesamfrön
1
Torkad timjan
12.5
Honung
2
Kycklingbuljong
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och tärna sen i 1 cm stora bitar. Placera potatis, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär broccoli i små buketter. Finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt broccoli till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Strö ut sesamfrön på en tallrik. Torka kött torr med hushållspapper. Vänd kött i sesamfrön och krydda det med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 30 sek-1 min på varje sida. Lägg över på en tallrik.
Tillsätt timjan och vitlök till stekpannan, och fräs i 30 sek. Rör ner kycklingbuljong [½ paket, 2P], honung [½ paket, 2P] och vatten* [1 dl | 2 dl ]. Sjud tills såsen har tjocknat, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Skär kött i 2 cm skivor. Lägg upp sesampanerat kött, rostad potatis och grönsaker på tallrikar. Skeda sås över köttet och servera aioli vid sidan av.