Kvällens middag blir kyckling panerad i panko, sesamfrön och umamisås. Perfekta tillbehör blir en lime- och ingefärsslaw och pommes. Vi serverar med en klick Ga-Laksa-majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
280 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lime
2 tsk
Ingefära
1 st
Morot
½ st
Pak choi
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 g
Ga-Laksa
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera lime.
Riv ingefära fint.
Blanda en generös skvätt limesaft och ingefära in en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka pak choi.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg och umamisås i en andra djup tallrik.
Lägg panko och sesamfrön i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i omgångar om det blir för trångt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda majonnäs, Ga-Laksa och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner morot, pak choi, sesamolja, salt och en nypa peppar till skålen med ingefära precis innan servering.
Lägg upp kyckling, pommes och lime- och ingefärsslaw på tallrikar.
Servera med en klick Ga-Laksa-majonnäs