Skip to main content
Sesampanerad kycklinginnerfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad kycklinginnerfilé

Sesampanerad kycklinginnerfilé

med pommes och kryddig majonnäs

Kvällens goda kyckling får extra smak av att paneras i panko, sesamfrön och umamisås. Vi svänger ihop en smakrik lime- och ingefärsslaw som grönt tillbehör och serverar kycklingen med pommes på potatis och rotselleri och en klick kryddig majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

300 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Umamisås

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Lime

2 tsk

Ingefära

1 st

Morot

½ st

Pak choi

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

2 g

Ga-Laksa

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3664 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett41.6 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker13.3 g
Protein47 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala rotselleri.

Skär rotselleri och potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Riv ingefära fint.

Blanda en generös skvätt limesaft och ingefära in en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka pak choi.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg och umamisås i en andra djup tallrik.

Blanda panko och sesamfrön i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i omgångar om det blir för trångt. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda slaw
5

Under tiden, blanda majonnäs, Ga-Laksa och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner morot, pak choi, sesamolja, salt och en nypa peppar i skålen med ingefära precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och lime- och ingefärsslaw på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.