topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej i krämig sås

Sej i krämig sås

med rostad potatis, purjolök och tomat

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den mustiga tomatsåsen med sej.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

2

Tomat

1

Bladpersilja

20

Finriven ost

1

Purjolök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)498 kcal
Energi (kJ)2086 kJ
Fett16.76 g
varav mättat10 g
Kolhydrater55.79 g
varav socker13.1 g
Protein31.39 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills spröda.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och tärna i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.

Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

Tillaga fisk
5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Servera
6

Lägg upp sej, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.