Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den mustiga tomatsåsen med sej.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
2
Tomat
1
Bladpersilja
20
Finriven ost
1
Purjolök
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills spröda.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och tärna i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.
Lägg upp sej, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.