HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSej I Krämig Sås
topBanner
Sej i krämig sås

Sej i krämig sås

med rostad potatis, purjolök och tomat

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den mustiga tomatsåsen med sej.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:fiskmjölkselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

200 ml

Sej

(Innehållerfisk)

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

500 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Tomat

1 st

Bladpersilja

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Purjolök

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2085.5566 kJ
Energi (kcal)498.46 kcal
Fett16.7575 g
varav mättat10 g
Kolhydrater55.7926 g
varav socker13.1 g
Protein31.3945 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills spröda.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och tärna i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp sej, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.