topBanner
Sej i krämig sås

Sej i krämig sås

med rostad potatis, purjolök och tomat

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den mustiga tomatsåsen med sej.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölksellerifiskägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

2 st

Tomat

1 påse

Bladpersilja

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

1 st

Purjolök

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2221 kJ
Energi (kcal)531 kcal
Fett19 g
varav mättat12 g
Kolhydrater55 g
varav socker12 g
Kostfiber7 g
Protein35 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills spröda.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och tärna i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp sej, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.