Krämig kyckling- och dillgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kyckling- och dillgryta

Krämig kyckling- och dillgryta

med vitlöksmos och syltad gurka

Vår krämiga kycklinggryta med vitlöksdoftande potatismos är vad man skulle kunna kalla husmanskost med en twist! Vi lagar grytan med kyckling, morot och lök på matlagningsgrädde, smaksätter med citronpeppar och serverar hela härligheten med färsk dill och syltad gurka.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Morot

1 st

Lök

280 g

Kycklinginnerfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Kycklingfond

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Dill

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Sparat potatisvatten

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2994 kJ
Energi (kcal)716 kcal
Fett33.9 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater62.8 g
varav socker16.7 g
Protein45 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Precis innan potatisen är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka och solroskärnor i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök och morot (oskalad).

Grovhacka dill.

Stek kyckling
4

Skär varje kycklingfilé i 3 delar på en separat skärbräda

Hetta upp en skvätt olivolj i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, lök och morot till stekpannan och krydda med salt. Stek i 3–4 min, eller tills brynt och mjuka.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat kokvatten, kycklingbuljong, citronpeppar och salt.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar något.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos, kyckling och syltad gurka i skålar.

Garnera med dill.