Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika och ingefära. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
1 st
Paprika
½ st
Rödlök
1 st
Ekologisk lime
20 g
Cashewnötter
½ st
Röd chili
1 paket
Gröna linser
1 st
Salladslök
4 g
Ga-Laksa
100 ml
Kokosmjölk
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
efter behov
Smör (steg 1)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och hälften av ingefära i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Ansa pak choi och skär i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Skär paprika i kvartar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka jordnötter. Dela lime i klyftor. Kärna ur chili [1/2 st, 2P] och skiva tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.
Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser, Ga-Laksa och resterande ingefära i 2-3 min.
Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk* och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, se till att jordnötssmöret blir upplöst. Krydda med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.
Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chili och pak choi.