topBanner
Satay curry

Satay curry

med gröna linser, chilistekt pak choi och vitlöksris

Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika och ingefära. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:jordnötterglutensojamjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

1 st

Röd paprika

25 g

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Rödlök

1 paket

Gröna linser

1 st

Ekologisk lime

½ st

Chili

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3755 kJ
Energi (kcal)897 kcal
Fett36 g
varav mättat19 g
Kolhydrater103 g
varav socker12 g
Protein34 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och hälften av ingefära i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Ansa pak choi och skär i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Skär paprika i kvartar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka jordnötter. Dela lime i klyftor. Kärna ur chili [1/2 st, 2P] och skiva tunt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.

4

Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser, Ga-Laksa och resterande ingefära i 2-3 min.

5

Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk* och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, se till att jordnötssmöret blir upplöst. Krydda med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chili och pak choi.