topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Satay curry

med gröna linser, chilistekt pak choi och vitlöksris

Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika och ingefära. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

1 st

Paprika

½ st

Rödlök

1 st

Ekologisk lime

20 g

Cashewnötter

½ st

Röd chili

1 paket

Gröna linser

1 st

Salladslök

4 g

Ga-Laksa

100 ml

Kokosmjölk

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)780 kcal
Energi (kJ)3262 kJ
Fett22.22 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater109 g
varav socker20.1 g
Protein29.82 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Laga vitlöksris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och hälften av ingefära i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Ansa pak choi och skär i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Skär paprika i kvartar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka jordnötter. Dela lime i klyftor. Kärna ur chili [1/2 st, 2P] och skiva tunt.

Stek pak choi
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.

Fräs linser
4

Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser, Ga-Laksa och resterande ingefära i 2-3 min.

Koka satay curry
5

Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk* och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, se till att jordnötssmöret blir upplöst. Krydda med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chili och pak choi.