Ryggbiff med gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff med gräddsås

Ryggbiff med gräddsås

salvia- och hasselnötsrostad pumpa

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med gräddsås med ost och vitlök. Underbart tillbehör är salvia- och hasselnötsrostad pumpa og rucola sallad med äpple. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.

Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

300

Angus ryggbiff

½

Butternutpumpa

1

Vitlöksklyfta

1

Salvia

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

40

Rucola

1

Äpple

4

Köttbuljong

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)658 kcal
Energi (kJ)2753 kJ
Fett45.21 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater25.47 g
varav socker11.7 g
Protein37.59 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär butternutpumpa [½ st, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills spröda och gyllene. TIPS: Pumpaskalet kommer att mjukna och ge smak, men skala om du föredrar utan.

Förbered sallad
2

Plocka salviablad och skiva dem tunt. Grovhacka hasselnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj rucola. Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, rucola, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör om innan servering. Blanda salvia och en generös skvätt olivolja* i en liten skål.

Smaksätt pumpa
3

Strö över salvia och hasselnötter när det återstår 10 min av pumpans tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*, och bryn i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

Koka gräddsås
5

Hetta upp en skvätt olivolja* och en liten klick smör* i samma stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Rör i matlagningsgrädde, riven hårdost och köttbuljong. Sänk till låg värme och sjud i 2 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från köttet och smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp hasselnötsrostad pumpa, ryggbiff, och äppelsallad på tallrikar. Skeda över gräddsås.