En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor och morot, krämig baconmos, och en fantastisk pepparsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
4
Köttbuljong
500
Potatis
300
Angus ryggbiff
62.5
Bacon, skivor
1
Vitlöksklyfta
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
2.67
Smör
2
Mjölk
¼
Salt
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-15 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör*, mjölk* och salt* (se ingredienslistan).
Ansa gröna bönor. Skala morot och skär i tunna stavar. Finhacka bacon [1/2 paket, 2 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min tills den börjar bli krispig. Överför till en skål. Blanda bacon med potatismos och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme medan biffarna vilar. Stek bönor och morot i 4-5 min tills de börjar mjukna. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp matlagningsgrädde, köttbuljong och en generös nypa peppar* i en stekpanna. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från biffarna, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ryggbiff, baconmos och grönsaker på tallrikar. Ös över sås och servera.