topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff

Ryggbiff

med gröna bönor och baconmos

En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor och morot, krämig baconmos, och en fantastisk pepparsås.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

4

Köttbuljong

500

Potatis

300

Angus ryggbiff

62.5

Bacon, skivor

1

Vitlöksklyfta

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

2

Mjölk

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)897 kcal
Energi (kJ)3753 kJ
Fett56.4 g
varav mättat29.8 g
Kolhydrater55.68 g
varav socker11.2 g
Protein44.52 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Laga potatismos
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-15 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör*, mjölk* och salt* (se ingredienslistan). 

Förbered råvaror
2

Ansa gröna bönor. Skala morot och skär i tunna stavar. Finhacka bacon [1/2 paket, 2 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min tills den börjar bli krispig. Överför till en skål. Blanda bacon med potatismos och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Stek ryggbiff
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

Stek morot & bönor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme medan biffarna vilar. Stek bönor och morot i 4-5 min tills de börjar mjukna. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Koka gräddsås
5

Hetta upp matlagningsgrädde, köttbuljong och en generös nypa peppar* i en stekpanna. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från biffarna, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ryggbiff, baconmos och grönsaker på tallrikar. Ös över sås och servera.