I dag blir det krispiga rotsellerifritters till middag! Vi toppar våra fritters med stekta räkor och en klick crème fraiche med dill. Rostad potatis och en fräsch sallad med äpple, rucola och pumpakärnor blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
½ st
Citron
1 st
Lök
40 g
Rucola
400 g
Småpotatis
2 g
Citronpeppar
1 st
Äpple
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
¼ tsk
Salt till räkor
1.5 msk
Mjöl till fritters
1
Ägg till fritters
½ tsk
Salt till fritters
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och citronpeppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan och låt svalna något.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Finhacka dill.
Blanda crème fraiche, dill och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skala och riv rotselleri grovt.
Finhacka lök.
Blanda rotselleri, finriven ost, lök, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål och ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda äpple, pumpakärnor och rucola i en stor skål.
Precis innan servering, rör ner salt och en skvätt citronsaft. Ringla eventuellt över olivolja.
Torka ur stekpannan, hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Klicka ut rotselleriblandning till fritters i stekpannan med en sked (2 per person).
Platta till fritters med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande blandning.
TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.
Lägg upp sallad, rostad potatis och rotsellerifritters på tallrikar.
Toppa fritters med räkor och en klick crème fraiche.