Rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- och persiljavinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och persiljavinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödbeta

4

Grönsaksbuljong

12.5

Honung

100

Grekisk salladsost

1

Morot

1

Morot

1

Palsternacka

1

Kruspersilja

1

Rödlök

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Ekologisk citron

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Dill

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)486 kcal
Energi (kJ)2035 kJ
Fett16.85 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater63 g
varav socker25.1 g
Protein12.9 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med peppar* och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered råvaror
3

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka mandlar och spenat [1/2 påse, 2P]. Finhacka dill och persilja. Skölj spenat. 

Blanda vinägrett
4

Blanda hälften av dillen och persilja i en skål tillsammans med citronzest, senap, honung [1/2 paket, 2P]. Rör sedan i olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och juice från halva citronen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

Smaksätt bulgur
5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter. Smula över salladsost och garnera med mandlar, dill och persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.