topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad svampburgare

Rostad svampburgare

med sötpotatisklyftor och gurksallad

You won't miss the beef in these hearty veggie-friendly portobello mushroom burgers topped with balsamic glazed onions. Don't forget to wipe up the extra pesto aioli with your sweet potatoes!

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

½

Zucchini

1

Gurka, piccolo

Gurka

½

Citron

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Briochebröd

15

Balsamvinäger

150

Portobello

1

Rödlök

25

Honung

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)342 kcal
Energi (kJ)1429 kJ
Fett31.83 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater12.45 g
varav socker10.5 g
Protein0.61 g
Salt0.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök. Blanda rödlök, balsamvinäger, honung, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Placera svampen i en bunke, häll över marinaden och rör om försiktigt. Låt svampen marineras i 5-10 min. TIPS: Du kan också snabbmarinera svampen i någon minut. Har du gott om tid kan du låta den sitta i 10-15 min.

2

Skala sötpotatis  och skär den i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

3

Placera svampen på en ny bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga svampen i ugnen, 20 min. TIPS: Häll även över resterande marinad från bunken över svampen.

4

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Dela gurka på längden och gröp ur frön med sked (spara fröna). Skiva sedan gurkan tunt. Halvera citron. Blanda zucchini och gurkskivor i en skål.

5

Blanda gurkfrön, olivolja* [1 msk | 2 msk] och citronjuice [1 msk | 2 msk] med en stavmixer. Häll sedan dressingen över zucchini- och gurksalladen. Placera burgerbröden på ett ugnsgaller och värm  3-4 min i ugnen. 

6

Halvera bröden och bre aioli på snittytan. Lägg i marinerad portobello samt zucchini- och gurksalladen. Servera burgaren med sötpotatisklyftor vid sidan av  tillsammans med resten av salladen.