HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRostad Svampburgare
topBanner
Rostad svampburgare

Rostad svampburgare

med sötpotatisklyftor och gurksallad

You won't miss the beef in these hearty veggie-friendly portobello mushroom burgers topped with balsamic glazed onions. Don't forget to wipe up the extra pesto aioli with your sweet potatoes!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

80 g

Sötpotatis

15 ml

Zucchini

25 g

Gurka

1 msk

Citron

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Portobello

Rödlök

Honung

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1429.2543 kJ
Energi (kcal)341.6 kcal
Fett31.8325 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater12.4475 g
varav socker10.5 g
Protein0.6075 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök. Blanda rödlök, balsamvinäger, honung, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Placera svampen i en bunke, häll över marinaden och rör om försiktigt. Låt svampen marineras i 5-10 min. TIPS: Du kan också snabbmarinera svampen i någon minut. Har du gott om tid kan du låta den sitta i 10-15 min.

2

Skala sötpotatis  och skär den i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

3

Placera svampen på en ny bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga svampen i ugnen, 20 min. TIPS: Häll även över resterande marinad från bunken över svampen.

4

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Dela gurka på längden och gröp ur frön med sked (spara fröna). Skiva sedan gurkan tunt. Halvera citron. Blanda zucchini och gurkskivor i en skål.

5

Blanda gurkfrön, olivolja* [1 msk | 2 msk] och citronjuice [1 msk | 2 msk] med en stavmixer. Häll sedan dressingen över zucchini- och gurksalladen. Placera burgerbröden på ett ugnsgaller och värm  3-4 min i ugnen. 

6

Halvera bröden och bre aioli på snittytan. Lägg i marinerad portobello samt zucchini- och gurksalladen. Servera burgaren med sötpotatisklyftor vid sidan av  tillsammans med resten av salladen.