topBanner
Rostad portobelloburgare

Rostad portobelloburgare

med sötpotatisklyftor och gurksallad

Ge dig ut i skogens orörda vrår av mossa och gran för att plocka skogens guld. Eller njut av rostad portobelloburgare levererad direkt till din dörrtröskel. Den saftiga svampen passar perfekt till det knapriga brioche brödet och den smälta mozzarellan. Komplettera med krispiga sötpotatispommes.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutensesamäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Portobello

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 g

Honung

450 g

Sötpotatis

½ st

Zucchini

1 st

Gurka

1 st

Citron

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

50 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3561 kJ
Energi (kcal)851 kcal
Fett42 g
varav mättat5 g
Kolhydrater95 g
varav socker20 g
Protein18 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök. 

Blanda rödlök, balsamvinäger, honung, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar* till en marinad.

Placera svampen i en bunke, häll över marinaden och rör om försiktigt. Låt svampen marineras i 5-10 min. 

TIPS: Du kan också snabbmarinera svampen i någon minut. Har du gott om tid kan du låta den sitta i 10-15 min.

2

Skala sötpotatis och skär den i 1 cm breda klyftor.

Placera klyftorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja, och krydda med salt och peppar*.

Tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

3

Placera svampen på en ny bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga svampen i ugnen, 20 min. 

TIPS: Häll även över resterande marinad från bunken över svampen.

4

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers].

Dela gurka på längden och gröp ur frön med sked (spara fröna). Skiva sedan gurkan tunt. Halvera citron.

Blanda zucchini och gurkskivor i en skål.

5

Blanda gurkfrön, olivolja* [1 msk | 2 msk] och citronjuice [1 msk | 2 msk] med en stavmixer. Häll sedan dressingen över zucchini- och gurksalladen. 

Placera burgerbröden på ett ugnsgaller och värm 3-4 min i ugnen.

6

Halvera bröden och bre aioli på snittytan.

Lägg i marinerad portobello samt zucchini- och gurksalladen. 

Servera burgaren med sötpotatisklyftor vid sidan av tillsammans med resten av salladen.

Smaklig måltid!