topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinskyckling

Rosmarinskyckling

med potatisgratäng och äppelsalsa

.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Lök

100

Grönkål, skuren

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Kycklingbröstfilé

2

Rosmarin

1

Vitlöksklyfta

1

Äpple

1

Rödlök

1

Gurka, piccolo

1

Citron

Ingår inte i din leverans

3.33

Smör (steg 2)

13.33

Mjölk (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)373 kcal
Energi (kJ)1562 kJ
Fett32.3 g
varav mättat17 g
Kolhydrater16 g
varav socker5.1 g
Protein5.38 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Grovriv potatis (skalning är valfritt) och lök. Skär bort stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen. 

2

Blanda potatis, lök, grönkål, mjölk*, matlagningsgrädde, en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Fördela potatisblandningen jämnt i en stor ugnsform. Skär smöret* i tunna skivor och placera ovanpå. Toppa med panko. Baka gratängen i 30-35 min i ugnen. 

3

Finhacka rosmarinblad och vitlök. Blanda rosmarin, vitlök och olivolja* i en skål. Lägg kycklingfiléer i skålen och låt marineras i 5-10 min medan du förbereder salsan.

4

Halvera citron. Finhacka äpple, rödlök och gurka.Blanda äpple, rödlök, gurka, en skvätt citronjuice, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Tillsätt med citronjuice efter smak.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 5-7 min per sida. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Häll i kvarvarande marinad i pannan. 

6

Servera kycklingfiléerna tillsammans med potatisgratäng och äppelsalsa.