
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Rostade rotfrukter blir en perfekt sidorätt eller kanske en del av en större buffé. Vi toppar dem med smulad salladsost, rostade pinjenötter och chilihonung för både sötma och sting.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
50 g
Honung
1 g
Chiliflakes
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)
½ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda stavar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hetta upp honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Lägg upp rotfrukter på en tallrik.
Ringla över chilihonung och smula över getost.
Garnera med pinjenötter.