Skip to main content
Chilihonungstoppade rotfrukter
Chilihonungstoppade rotfrukter

Chilihonungstoppade rotfrukter

Sharingrätt | med getost och pinjenötter

4.5
(14)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Rostade rotfrukter blir en perfekt sidorätt eller kanske en del av en större buffé. Vi toppar dem med smulad salladsost, rostade pinjenötter och chilihonung för både sötma och sting.

Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

50 g

Honung

1 g

Chiliflakes

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

100 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)1956 kJ
Energi (kcal)467 kcal
Fett17.1 g
varav mättat9 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker44.5 g
Kostfiber11.3 g
Protein15.6 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda stavar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Gör chilihonung
2

Hetta upp honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rosta pinjenötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Servera
4

Lägg upp rotfrukter på en tallrik.

Ringla över chilihonung och smula över getost.

Garnera med pinjenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image