Skip to main content
Chilihonungstoppade rotfrukter

Chilihonungstoppade rotfrukter

Sharingrätt | med getost och pinjenötter

4.5
(14)

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Rostade rotfrukter blir en perfekt sidorätt eller kanske en del av en större buffé. Vi toppar dem med smulad salladsost, rostade pinjenötter och chilihonung för både sötma och sting.

Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

50 g

Honung

1 g

Chiliflakes

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

100 g

Getost

(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)1998 kJ
Energi (kcal)477 kcal
Fett19.3 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker44.9 g
Kostfiber11.6 g
Protein15.9 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda stavar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Gör chilihonung
2

Hetta upp honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rosta pinjenötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Servera
4

Lägg upp rotfrukter på en tallrik.

Ringla över chilihonung och smula över getost.

Garnera med pinjenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova