
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Rostade rotfrukter blir en perfekt sidorätt eller kanske en del av en större buffé. Vi toppar dem med smulad salladsost, rostade pinjenötter och chilihonung för både sötma och sting.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
50 g
Honung
1 g
Chiliflakes
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda stavar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hetta upp honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Lägg upp rotfrukter på en tallrik.
Ringla över chilihonung och smula över getost.
Garnera med pinjenötter.