Korv stroganoff känner du säkert till, men visste du att rätten är uppkallad efter en rysk greve med samma namn? Hur som helst – i kväll lagar vi denna klassiker med blandfärs och använder rökt paprikapulver i såsen för att göra den extra god. Vår version innehåller även morot, lök, spenat, champinjoner och vår egen kryddblandning Mamas Favorit. Vi serverar den med rigatoni och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
1 st
Lök
1 st
Morot
200 g
Champinjoner
250 g
Blandfärs
1 burk
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 g
Rökt paprikapulver
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
30 g
Spenat
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka lök.
Skär svamp i tunna skivor.
Riv morot grovt.
Tillsätt grönsaker och svamp till stekpannan. Stek i 3–4 min, eller tills mjuka.
Skölj spenat.
Tillsätt Mamas Favorit och rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P] till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, kycklingbuljong, pastavatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller till såsen tjocknar något.
Vänd ner pasta, spenat och gräddfil i såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med finriven ost.