topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad vårsparris

Rostad vårsparris

Sharingrätt | med dragondressing & pinjenötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Sparris är en riktig vårprimör och smakar fantastisk ugnsrostad på en bädd av krämig dragondressing med majonnäs. Med rostade pinjenötter på toppen är det den ultimata sidorätten.

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Dragon

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

2 paket

Sparris, grön

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1489 kJ
Energi (kcal)356 kcal
Fett33.1 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater10.9 g
varav socker4.4 g
Protein5 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Rosta sparris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär bort 2 cm i botten på sparrisen och halvera den på längden.

Placera sparris på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Sprid ut i ett jämnt lager och rosta tills mjuk, 8–10 min.

Rosta pinjenötter
2

Halvera citron.

Grovhacka dragonblad.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Blanda dressing
3

Under tiden, vispa ihop majonnäs, socker och en liten skvätt citronsaft i en liten skål.

Vispa i smält smör lite i taget, tills dressingen får en jämn konsistens.

Vänd ner dragon och salt.

TIPS: Vispa långsamt ner 1 msk varmt vatten i dressingen om den är för tjock.

Servera
4

Ta ut sparris från ugnen.

Bre ut dragondressing på ett serveringsfat och toppa med sparris.

Garnera med pinjenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image