Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Sparris är en riktig vårprimör och smakar fantastisk ugnsrostad på en bädd av krämig dragondressing med majonnäs. Med rostade pinjenötter på toppen är det den ultimata sidorätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
1 st
Dragon
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
2 paket
Sparris, grön
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Smör till sås
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär bort 2 cm i botten på sparrisen och halvera den på längden.
Placera sparris på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Sprid ut i ett jämnt lager och rosta tills mjuk, 8–10 min.
Halvera citron.
Grovhacka dragonblad.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Under tiden, vispa ihop majonnäs, socker och en liten skvätt citronsaft i en liten skål.
Vispa i smält smör lite i taget, tills dressingen får en jämn konsistens.
Vänd ner dragon och salt.
TIPS: Vispa långsamt ner 1 msk varmt vatten i dressingen om den är för tjock.
Ta ut sparris från ugnen.
Bre ut dragondressing på ett serveringsfat och toppa med sparris.
Garnera med pinjenötter.