Rigatonigratäng med ricotta och spenat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatonigratäng med ricotta och spenat

Rigatonigratäng med ricotta och spenat

med färsk basilika och pinjenötter

Pastagratäng är en både god och enkel rätt som brukar gå hem hos stora som små familjemedlemmar. Vi gör vår version på rigatoni som vi vänder i en krämig tomatsås med spenat, lök och örtkryddor och sedan varvar med tomat och ricotta. Två sorters ost på toppen ger gratängen ett knaprigt och gyllene täcke och vi serverar den med färsk basilika och rostade pinjenötter.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

1 st

Tomat

½ st

Lök

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3604 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett40.5 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker21.3 g
Protein34.2 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 5–7 min.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Laga sås
2

Under tiden, grovhacka lök.

Skölj och grovhacka spenat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, spenat, grönsaksbuljong, Hello Sunrise, chiliflakes, socker, salt och en nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 5 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skär tomat i 1 cm tjocka skivor.

Blanda pasta och tomatsås.

Grädda gratäng
4

Häll över hälften av pastan med tomatsås i en ugnsform.

Toppa med ett lager tomatskivor och bre på ricotta.

Häll över resten av pastan och såsen och toppa med riven ost och gouda.

Grädda i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och bubblande.

Förbered garnering
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den igen på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Grovhacka basilikablad.

Servera
6

Låt den färdiga gratängen svalna i 2 min innan servering.

Lägg upp pastagratäng på tallrikar och garnera med basilika och pinjenötter.