Rigatoni på napolitanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni på napolitanskt vis

Rigatoni på napolitanskt vis

med kalamataoliver och cashewcrunch

Den italienska staden Neapel är inte bara känd för sin pizza – där är man dessutom expert på att laga fantastiska pastarätter. Vi har hämtat inspiration från detta kulinariska centrum till kvällens middag och lagar rigatoni i en lyxig tomatsås med bland annat paprika, kalamataoliver, calabresepesto och färsk basilika. Cashewcrunch och riven ost på toppen blir pricken över i.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Schalottenlök

60 g

Calabresepesto

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

35 g

Gröna oliven

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Paprika

½ paket

Tomatpassata

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till pangrattato

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2804 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett22.1 g
varav mättat7 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker13.2 g
Protein22.6 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Finhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka oliver.

Grovhacka cashewnötter.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Gör cashewcrunch
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och en nypa peppar. Lägg över i en liten skål.

Laga tomatsås
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök, vitlök och paprika i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och balsamvinäger och sjud i 6–7 min.

Tillsätt chiliflakes, salt, socker, sparat pastavatten, calabresepesto, oliver och en nypa peppar. Sjud i ytterligare 2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta och basilika i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med cashewcrunch och riven ost.