Ricottatoppad soltorkad tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricottatoppad soltorkad tomatpasta

Ricottatoppad soltorkad tomatpasta

med knapriga valnötter och basilika

Pasta är helt klart en ultimat vardagsrätt – hela familjen gillar det, det går snabbt att laga och det är bara fantasin som sätter gränsen för tillbehören. Till denna vegoversion som du svänger ihop på bara en kvart krävs minimalt med ansträngning. Medan spaghettin kokar blandar vi ihop alla ingredienserna till den härliga såsen – matlagningsgrädde, riven ost, körbärstomater, krossade tomater och örtkryddor – direkt i kastrullen. Det enda du behöver göra är att hacka basilika och soltorkade tomater att toppa pastan med, tillsammans med krämig ricotta.

Taggar:
Supersnabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Vete
Gluten
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

50 g

Soltorkade tomater

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3464 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett37.8 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker23 g
Protein30 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
2

Under tiden, hetta upp en stor kastrull på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, finriven ost, Hello Sunrise, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, körsbärstomater, krossade tomater, socker och salt.

Sjud under omrörning i 4–5 min, tills tjocknat.

Förbered topping
3

Under tiden, grovhacka basilika, valnötter och soltorkade tomater.

Vänd ner kokt pasta i såsen.

Servera
4

Lägg upp pasta i djupa skålar.

Toppa med basilika, valnötter, soltorkade tomater och färsk ricotta.