Ras el hanout-kryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ras el hanout-kryddat fläskkött

Ras el hanout-kryddat fläskkött

med grönsakscouscous och saftig apelsinsalsa

Välkommen till nordafrikansk fest! För att få den helt rätt smaken på vårt fläskkött marinerar vi det med vår fantastiska kryddblandning Saha-ras, innan vi steker köttet till perfektion. Vi kokar även couscous, som vi blandar med persilja, morot, vitlök och spetskål. Och vi är inte färdiga än, vi serverar nämligen härligheterna med en apelsin-persiljesalsa och krämig yoghurt!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

4

Kycklingbuljong

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

250

Skivad fläskkotlett

150

Förskuren spetskål

1

Morot

1

Apelsin

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2608 kJ
Fett25.27 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater15.1 g
varav socker15.1 g
Protein38.19 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja. Riv morot (oskalad). Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om och tillsätt hälften av persiljan.

Förbered apelsinsalsa
2

Grovhacka mandlar. Skär bort ändarna av apelsin, och skala med en vass kniv. Halvera apelsin på längden och ta bort vita hinnor. Tärna apelsin i 2 cm stora bitar. Blanda mandlar, apelsin och resterande persilja i en liten skål.

Stek kött
3

Skär kött i 3 cm stora bitar. Blanda kött, Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min, eller tills genomstekt.

Massera kål
4

Blanda spetskål med en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt även en skvätt olivolja*. Massera spetskål med händerna i 30 sek.

Blanda couscous & kål
5

Blanda färdig couscous med spetskål.

Servera
6

Servera couscous och kött i skålar. Toppa med en klick yoghurt och apelsinsalsa.