HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRas El Hanout Kryddat Fläskkött
topBanner
Ras el hanout-kryddat fläskkött

Ras el hanout-kryddat fläskkött

med grönsakscouscous och saftig apelsinsalsa

Välkommen till nordafrikansk fest! För att få den helt rätt smaken på vårt fläskkött marinerar vi det med vår fantastiska kryddblandning Saha-ras, innan vi steker köttet till perfektion. Vi kokar även couscous, som vi blandar med persilja, morot, vitlök och spetskål. Och vi är inte färdiga än, vi serverar nämligen härligheterna med en apelsin-persiljesalsa och krämig yoghurt!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölkglutennötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

250 g

Fläskkotlett, skivad

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

1 st

Apelsin

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Olivolja* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2607.636 kJ
Energi (kcal)623.2399 kcal
Fett25.268 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater58.1501 g
varav socker15.1 g
Protein38.1885 g
Salt1.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja. Riv morot (oskalad). Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om och tillsätt hälften av persiljan.

2

Grovhacka mandlar. Skär bort ändarna av apelsin, och skala med en vass kniv. Halvera apelsin på längden och ta bort vita hinnor. Tärna apelsin i 2 cm stora bitar. Blanda mandlar, apelsin och resterande persilja i en liten skål.

3

Skär kött i 3 cm stora bitar. Blanda kött, Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min, eller tills genomstekt.

4

Blanda spetskål med en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt även en skvätt olivolja*. Massera spetskål med händerna i 30 sek.

5

Blanda färdig couscous med spetskål.

6

Servera couscous och kött i skålar. Toppa med en klick yoghurt och apelsinsalsa.