topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räkrisotto

Räkrisotto

med körsbärstomater, spenat och basilika

Räkrisotto är en smakrik, mättande och lättlagad vardagsmiddag. Risotton bakar du i ugnen och tillsätter ingredienser under tiden som riset bakas färdigt. Körsbärstomater, spenat, hårdost, basilika... Låter det gott? Så är det bäst att du skyndar dig att provsmaka :)

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

125

Körsbärstomater

1

Schalottenlök

15

Balsamvinäger

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Ekologisk citron

1

Basilika

150

Risottoris

40

Finriven ost

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 2)

1

Smör (steg 5)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)446 kcal
Energi (kJ)1865 kJ
Fett8.4 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater65.48 g
varav socker4.4 g
Protein21.53 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris, blanda väl och fräs tills riset är något genomskinligt, 1-2 min.

Baka risotto
2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För över risotto försiktigt till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. 

Baka körsbärstomater
3

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över balsamvinäger och olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen när det återstår 15 min av risottons tillagningstid.

Stek räkor
4

Grovhacka basilika. Riv en generös nypa citronzest, skär sen i klyftor. Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som du använde till risotto när det återstår 5-7 min av risottons tillagningstid. Stek räkor i 2-3 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda risotto
5

Ta ut risotto från ugnen och rör i räkor, spenat, citronzest, hälften av riven ost och 3/4 av basilikan. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt* och peppar*. Vänd försiktigt i hälften av körsbärstomater i risotton, och tillsätt sedan lite vatten* om den ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaksätt med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med resterande körsbärstomater, resterande basilika och ost. Servera med citronklyftor vid sidan av.