topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räkpasta

Räkpasta

med gräslök och rucolasallad

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Grönsaksbuljong

½

Röd chili

1

Gräslök

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

2

Morot

½

Citron

250

Spaghetti

Räkor

150

Crème fraiche

50

Rucola

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka. Finhacka gräslök, vitlök och schalottenlök. Skala morötter och tärna i små bitar. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor.

2

Häll i grönsaksbuljong i kastrullen med kokande vatten och rör om tills den har lösts upp. Lägg i spaghetti och koka i 10 min. Spara lite pastavatten [1 dl/ 2 pers | 2 dl/4 pers] från kastrullen i en skål innan du häller av spaghettin i durkslaget. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock. 

3

Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök, morot och halva chilin under omrörning i 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt räkor och stek i ytterligare 1-2 min per sida.

4

Häll i det sparade pastavattnet i stekpannan. Häll i crème fraîche och hälften av gräslöken. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills räkorna är genomstekta och såsen är varm, ca 2-3 min. Viktigt: Räkorna är färdiga när de är rosa på utsidan och ogenomskinliga inuti.

5

Rör försiktigt i spaghettin i såsen. Pressa i en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar* efter smak. 

6

Servera räkpastan i skålar toppade med rucola, citronklyftor, resterande gräslök och chili.