.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Grönsaksbuljong
½
Röd chili
1
Gräslök
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
2
Morot
½
Citron
250
Spaghetti
Räkor
150
Crème fraiche
50
Rucola
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka. Finhacka gräslök, vitlök och schalottenlök. Skala morötter och tärna i små bitar. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor.
Häll i grönsaksbuljong i kastrullen med kokande vatten och rör om tills den har lösts upp. Lägg i spaghetti och koka i 10 min. Spara lite pastavatten [1 dl/ 2 pers | 2 dl/4 pers] från kastrullen i en skål innan du häller av spaghettin i durkslaget. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök, morot och halva chilin under omrörning i 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt räkor och stek i ytterligare 1-2 min per sida.
Häll i det sparade pastavattnet i stekpannan. Häll i crème fraîche och hälften av gräslöken. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills räkorna är genomstekta och såsen är varm, ca 2-3 min. Viktigt: Räkorna är färdiga när de är rosa på utsidan och ogenomskinliga inuti.
Rör försiktigt i spaghettin i såsen. Pressa i en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar* efter smak.
Servera räkpastan i skålar toppade med rucola, citronklyftor, resterande gräslök och chili.