Kycklingwok med nudlar är en perfekt rätt att laga när middagen snabbt ska stå på bordet! Trots att det här receptet är färdigt på nolltid kompromissar vi inte med smaken – kyckling, udonnudlar, pak choi och paprika smaksätts med sweet chilisås, soja, ketchup och vitvinsvinäger och den färdiga rätten toppas med salladslök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
1 st
Paprika
1 st
Pak choi
80 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma. Dela på nudlarna med en gaffel.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Grovhacka pak choi.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt grönsaker och stek i ytterligare 2–3 min, tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör ner sweet chilisås, sojasås, ketchup, vitvinsvinäger och vatten i stekpannan.
Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Vänd ner nudlar och ta av pannan från värme.
Lägg upp kyckling och nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med salladslök och sesamfrön.