Skip to main content
Snabb sötsur kyckling och udonnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb sötsur kyckling och udonnudlar

med pak choi och rostade sesamfrön

Kycklingwok med nudlar är en perfekt rätt att laga när middagen snabbt ska stå på bordet! Trots att det här receptet är färdigt på nolltid kompromissar vi inte med smaken – kyckling, udonnudlar, pak choi och paprika smaksätts med sweet chilisås, soja, ketchup och vitvinsvinäger och den färdiga rätten toppas med salladslök och sesamfrön.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Salladslök

1 st

Paprika

1 st

Pak choi

80 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2446 kJ
Energi (kcal)585 kcal
Fett14.9 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater64.9 g
varav socker32.3 g
Protein44.9 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka nudlar och förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma. Dela på nudlarna med en gaffel.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Grovhacka pak choi.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2–3 min, eller tills brynt.

Tillsätt grönsaker och stek i ytterligare 2–3 min, tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Rör ner sweet chilisås, sojasås, ketchup, vitvinsvinäger och vatten i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

Vänd ner nudlar och ta av pannan från värme.

4

Lägg upp kyckling och nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök och sesamfrön.