Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Quesadillas är vanligt som gatumat i Mexiko och består av tortillas med olika fyllning. Vår version med svamp och riven gouda blir ett smaskigt tilltugg eller snack och smakar extra gott av att doppas i en krämig crème fraiche-dipp med jalapeno.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rödlök
300 g
Champinjoner
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
1 st
Jalapeno
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär rödlök i tunna skivor. Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek svamp i 5 min, tills den börjar brynas.
Tillsätt lök, sänk till medelhög värme och stek i ytterligare 2 min, tills väldoftande. Krydda med Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka ur den först).
Placera en tortilla i stekpannan. Toppa ena sidan med en fjärdedel av goudan, hälften av svampen och ytterligare en fjärdedel av goudan. Vik över den andra sidan.
Stek på båda sidor i totalt 3–4 min, tills tortillan är lätt brynt och osten har smält. Upprepa med resterande tortilla och fyllning.
Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.
Blanda crème fraiche, hälften av jalapenon, rökt paprikapulver och salt i en liten skål.
Toppa med resterande jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär varje quesadilla i 3 bitar och servera med dipp.