topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla hongos

Quesadilla hongos

Sharingrätt | mexikanska svampquesadillas

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Quesadillas är vanligt som gatumat i Mexiko och består av tortillas med olika fyllning. Vår version med svamp och riven gouda blir ett smaskigt tilltugg eller snack och smakar extra gott av att doppas i en krämig crème fraiche-dipp med jalapeno.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

300 g

Champinjoner

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2806 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett43 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater44.9 g
varav socker9.2 g
Protein23.3 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek svamp
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i tunna skivor. Skär svamp i tunna skivor. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek svamp i 5 min, tills den börjar brynas.

Tillsätt lök, sänk till medelhög värme och stek i ytterligare 2 min, tills väldoftande. Krydda med Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar. Lägg över på en tallrik.

Stek quesadillas
2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka ur den först).

Placera en tortilla i stekpannan. Toppa ena sidan med en fjärdedel av goudan, hälften av svampen och ytterligare en fjärdedel av goudan. Vik över den andra sidan.

Stek på båda sidor i totalt 3–4 min, tills tortillan är lätt brynt och osten har smält. Upprepa med resterande tortilla och fyllning.

Blanda dipp
3

Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda crème fraiche, hälften av jalapenon, rökt paprikapulver och salt i en liten skål.

Toppa med resterande jalapeno.

TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Skär varje quesadilla i 3 bitar och servera med dipp.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image