HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Fajita
topBanner
Vegetarisk fajita

Vegetarisk fajita

med portobello, mozzarella och hemlagad tomatpuré

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

8

Gul paprika

50 g

Portobello

Vitlöksklyfta

Rödlök

Tomat

Chili

Tex-Mex

Röd paprika

Lime

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1871.6705 kJ
Energi (kcal)447.34 kcal
Fett14.51 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater61.054 g
varav socker1.5 g
Protein16.566 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Skala vitlök och rödlök. Kvarta rödlök. Halvera tomat och skär bort stjälken. Dela chili på längden och ta bort frön.

2

Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över en skvätt olja* och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Baka grönsakerna i 15 min på mellersta hyllan i ugnen. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min. 

3

Halvera paprika och ta bort kärnhus. Skär både paprika och portobello i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Låt baka i 18-20 min. VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när formen med tomater är färdig.

4

Blanda grönsakerna från ugnsformen i en mixer tills det blir en jämn puré. Tips: 1) Häll i en skvätt vatten om puréen blir för tjock. 2) Om du inte har en mixer kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål. 

5

Skär lime i klyftor. Blanda crème fraîche [1/2 burk, 2 pers] i en skål med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* efter smak. Värm tortillabröd i ugnen i 1-2 min. 

6

Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med paprika- och svampskivor och toppa med limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.