HelloFresh
Vegetarisk fajita

Vegetarisk fajita

med portobello, mozzarella och hemlagad tomatpuré

Ta ett munvattnande språng på vår mexikanska studsmatta av vegetariska delikatesser som kommer att ta dig hela vägen upp till mathimlen. Mellanlanda i ett moln av mozzarella och crème fraiche på vägen ner mot portobello och anländ i ett gulrött hav av paprika som fulländar denna måltid till perfektion.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Chili

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

150 g

Portobello

1 st

Lime

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2791 kJ
Energi (kcal)667 kcal
Fett27 g
varav mättat13 g
Kolhydrater79 g
varav socker19 g
Kostfiber10 g
Protein24 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Skala vitlök och rödlök. Kvarta rödlök. Halvera tomat och skär bort stjälken. Dela chili på längden och ta bort frön.

2

Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över en skvätt olja och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt och peppar*.

Baka grönsakerna i 15 min på mellersta hyllan i ugnen. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min.

3

Halvera paprika och ta bort kärnhus. Skär både paprika och portobello i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Låt baka i 18-20 min. 

VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när formen med tomater är färdig.

4

Blanda grönsakerna från ugnsformen i en mixer tills det blir en jämn puré. 

Tips: 1) Häll i en skvätt vatten om puréen blir för tjock. 2) Om du inte har en mixer kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål.

5

Skär lime i klyftor.

Blanda crème fraîche [1/2 burk, 2 pers] i en skål med en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar efter smak. 

Värm tortillabröd i ugnen i 1-2 min.

6

Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med paprika- och svampskivor och toppa med limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.

Smaklig måltid!