Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Gräddfil
25
Ketchup
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
90
Sallad
2
Morot
1
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till pommes frites och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min. TIPS: Om potatisen är väldigt små går det så klart lika bra att skära dem i klyftor istället för pommes
Skär kycklingfiléer i strimlor. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i ytterligare en tallrik. Panera kycklingstrimlorna genom att först vända dem i ägg*, sedan i panko. Tips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Fritera kycklingen i 5-7 min tills den är genomstekt och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Skiva gemsallad. Grovriv morot. Blanda gemsallad och morötter tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke.
Blanda gräddfil med ketchup i en skål.
Servera den krispiga kycklingen med pommes, morotssallad och en klick dressing.