topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med pommes och morotssallad

Null

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Gräddfil

25

Ketchup

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

90

Sallad

2

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)106 kcal
Energi (kJ)445 kJ
Fett2.79 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater14.94 g
varav socker3.2 g
Protein4.97 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till pommes frites och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min. TIPS: Om potatisen är väldigt små går det så klart lika bra att skära dem i klyftor istället för pommes

2

Skär kycklingfiléer i strimlor. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i ytterligare en tallrik. Panera kycklingstrimlorna genom att först vända dem i ägg*, sedan i pankoTips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Fritera kycklingen i 5-7 min tills den är genomstekt och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Skiva gemsallad. Grovriv morot. Blanda gemsallad och morötter tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. 

5

Blanda gräddfil med ketchup i en skål.

6

Servera den krispiga kycklingen med pommes, morotssallad och en klick dressing.