Kikärtor i krämig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtor i krämig tomatsås

Kikärtor i krämig tomatsås

med rostad sötpotatis, spenat och couscous

.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Dukkah-njuta

1

Krossade tomater

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

2

Ay Cajun-ba

100

Spenat

1

Kikärtor

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

450

Sötpotatis

1

Lök

1

Bladpersilja

2

Vitlöksklyfta

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)328 kcal
Energi (kJ)1372 kJ
Fett3.77 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater52.56 g
varav socker1.3 g
Protein13.79 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skala och skär morot i 1 cm tjocka halvmånar. Sprid rotfrukterna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

2

Finhacka lök och vitlök. Grovhacka persilja. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, cajun kryddmix (stark!) och dukkah. Fräs tills doftande, ca 1 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resten efter smak i steg 4.

4

Häll i matlagningsgrädde [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], krossade tomater, kikärtor och hälften av grönsaksbuljongen i stekpannan. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt. Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills såsen reducerats något, 8-10 min. Tillsätt ugnsbakade rotfrukter och spenat. Rör om tills spenaten sloknat. Smaka av och tillsätt en nypa salt* och peppar* och limejuice efter behov.

5

Medan såsen sjuder, koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull tillsammans med resterande grönsaksbuljong och en nypa peppar*. Tillsätt couscous och en skvätt olja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå tills vattnet absorberats, ca 5 min. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

6

Fördela couscousen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga tomatsåsen och strö över persilja.