HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHet Blomkålssoppa
topBanner
Het blomkålssoppa

Het blomkålssoppa

med fänkål och krispig persiljetoast

Allergener:senapsesamsulfitermjölkselleriglutennötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

20 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1.33 msk

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 dl

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Blomkål

Fänkål

Potatis

Lök

Vitlöksklyfta

Chili

Bladpersilja

Ciabatta

(Innehållersesam, gluten)

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)627.8013 kJ
Energi (kcal)150.0481 kcal
Fett15.2198 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater0.7475 g
varav socker0.6 g
Protein1.467 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkål i små buketter och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka in i ugnen i 15 min.

2

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Grovhacka lök, fänkål och vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull. Stek potatis, lök, fänkål och vitlök i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt dukkah, en nypa chili flakes (stark!), vitvinsvinäger, samt grönsaksbuljong och stek i ytterligare 10 min. VIKTIGT: Ta det lugnt med chilin och tillsätt mer efterhand så det inte blir för starkt.

3

Lägg den bakade blomkålen i kastrullen och rör om. Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde och vatten* [4 dl, 2 pers | 8 dl, 4 pers]. Låt sjuda under lock i 15 min. Rör om emellanåt.

4

Medan soppan sjuder, finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda persiljan tillsammans med olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i fyra delar och bre persiljeoljan på alla skärytor. Rosta i ugnen i 7-8 min tills de fått färg och är krispiga.

5

Grovhacka hasselnötter och rosta dem i en torr stekpanna på hög värme, ca 3-4 min.

6

När soppan har kokat klart, blanda den till slät konsistens med en stavmixer eller i en blender. Sleva upp soppan i djupa skålar, toppa med rostade hasselnötter, persiljeblad och varm ciabatta vid sidan av.