HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Köttfärs Med Chimichurri
topBanner
Kryddig köttfärs med chimichurri

Kryddig köttfärs med chimichurri

sötpotatismos och grekisk salladsost

Taggar:Lågkalori
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

450 g

Sötpotatis

1 st

Morot

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

4 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)868.795 kcal
Energi (kJ)3635.0381 kJ
Fett55.7329 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater49.2374 g
varav socker22 g
Protein39.3555 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen. Mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

2

Skala och finhacka morot. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka persilja och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek nötfärsen tillsammans med Hello Mexico kryddmix i 2-3 min. Tillsätt morotsbitarna och paprika och stek i ytterligare 7-9 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda persilja, vitlök, chili, olivolja* [4 msk | 8 msk] och vitvinsvinäger [½ st, 2P] i en skål. Krydda chimichurrin med en nypa salt* och peppar*. Sätt den åt sidan.TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor.

6

Fördela sötpotatismoset och köttfärsen på era tallrikar, strö över salladsosten och ringla chimichurrin ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.