HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Latinsk recept
Kryddig köttfärs med chimichurri

Kryddig köttfärs med chimichurri

sötpotatismos och grekisk salladsost

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Vada genom drivor av sötpotatismos mot nötfärspyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Allergener:mjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Bladpersilja

1 st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

½ paket

Salladsost

(Innehållermjölk)

½ paket

Vitvinsvinäger

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

4 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3209 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett44 g
varav mättat15 g
Kolhydrater51 g
varav socker22 g
Kostfiber9 g
Protein38 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka sötpotatis
Koka sötpotatis
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.

Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.

Häll av vattnet och lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen. Mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Skala och finhacka morot. Halvera paprika, ta bort kärnhuset och finhacka.

Finhacka persilja och vitlök. Kärna ur chilin och finhacka den.

Stek köttfärs
Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttfärsen tillsammans med Hello Mexico kryddmix i 2-3 min.

Tillsätt morotsbitarna och paprika och stek i ytterligare 7-9 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga chimichurri
Laga chimichurri
4

Blanda persilja, vitlök, chili, olivolja och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Krydda chimichurrin med en nypa salt och peppar*. Sätt den åt sidan.

TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

Smula ost
Smula ost
5

Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers].

Dela lime i klyftor.

Servera
Servera
6

Fördela sötpotatismoset och köttfärsen på era tallrikar, strö över salladsosten och ringla chimichurrin ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!