topBanner
Kryddig köttfärs med chimichurri

Kryddig köttfärs med chimichurri

sötpotatismos och grekisk salladsost

Vada genom drivor av sötpotatismos mot nötfärspyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Bladpersilja

1 st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

4 g

Hello Mexico kryddmix

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

½ paket

Vitvinsvinäger

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

4 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3217 kJ
Energi (kcal)769 kcal
Fett44 g
varav mättat15 g
Kolhydrater51 g
varav socker22 g
Protein38 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. 

Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. 

Häll av vattnet och lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen. Mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

2

Skala och finhacka morot.

Kärna ur och finhacka paprika. 

Finhacka persilja och vitlök.

Kärna ur och finhacka chilin.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek nötfärsen tillsammans med Hello Mexico kryddmix i 2-3 min.

Tillsätt morotsbitarna och paprika och stek i ytterligare 7-9 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda persilja, vitlök, chili, olivolja* [4 msk, 2 pers | 8 msk, 4 pers] och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] i en skål.

Krydda chimichurrin med en nypa salt och peppar. Sätt den åt sidan.

TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

5

Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers]. 

Dela lime i klyftor.

6

Fördela sötpotatismoset och köttfärsen på era tallrikar, strö över salladsosten och ringla chimichurrin ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!