HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Hello pizza

Hello pizza

med basilikamarinerade körsbärstomater, rucola och parmesanflarn

Snabblagad

Dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från de basilikamarinerade körsbärstomaterna får dina smaklökar att flyta iväg mot Venedigs solnedgång efter en romantiskt skur av parmseanflarn.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksulfiter
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

200 g

Körsbärstomater

1 påse

Basilika

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Rucola

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3452 kJ
Energi (kcal)825 kcal
Fett19 g
varav mättat10 g
Kolhydrater116 g
varav socker20 g
Kostfiber8 g
Protein36 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered pizzabasen
Förbered pizzabasen
1

Sätt ugnen på 200°C.

Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers].

Bre på krossade tomater och strö över mozzarella.

Grädda pizzan i ugnen i ca 15 min.

Dela tomater
Dela tomater
2

Halvera körsbärstomater.

Finhacka basilika.

Marinera tomater
Marinera tomater
3

Blanda tomater, basilika, balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar* i en bunke.

Toppa pizzan
Toppa pizzan
4

Toppa pizzan med ruccola, marinerade körsbärstomater och krydda med en nypa salt och peppar.

Skeda även över tomatjuicen från skålen på pizzan.

Riv parmesan med en potatisskalare och lägg flarnen ovanpå pizzan.

Servera
Servera
5

Dela pizzan i bitar, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!