Parmesan-och senapspanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parmesan-och senapspanerad kycklingfilé

Parmesan-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

.

Allergener:
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Senap

(Innehåller Senap)

2

Palsternacka

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Kycklingbröstfilé

150

Gräddfil

50

Salladsmix

2

Rödbeta

2

Morot

20

Finriven ost

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)72 kcal
Energi (kJ)302 kJ
Fett1.25 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.98 g
varav socker0.4 g
Protein2.63 g
Salt0.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och tärna rödbetor, palsternackor och morötter i 1 cm stora bitar. Placera rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min.TIPS: Rödbetorna behåller sin spänst när de är klara, så du kan lätt sticka en gaffel i för att se om de är färdiga utan att de blir mosiga.

2

Finhacka vitlök. Finhacka persilja. Riv parmesan. Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, all parmesan samt panko i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills de har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Krydda kycklingen med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Det fungerar även utmärkt att banka kycklingen med en stekpanna.

4

Bre kycklingen med senap. Strö pankoblandningen ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllenbrun yta, 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.

5

Blanda gräddfil, resten av persiljan och vitlöken samt en skvätt olja* i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. När rotfrukterna är klara, låt de svalna något och blanda dem sedan med salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål.

6

Fördela rotfruktssalladen och den panerade kycklingen på era tallrikar. Servera med persiljedressing.