.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Senap
(Innehåller Senap)
2
Palsternacka
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
Kycklingbröstfilé
150
Gräddfil
50
Salladsmix
2
Rödbeta
2
Morot
20
Finriven ost
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och tärna rödbetor, palsternackor och morötter i 1 cm stora bitar. Placera rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min.TIPS: Rödbetorna behåller sin spänst när de är klara, så du kan lätt sticka en gaffel i för att se om de är färdiga utan att de blir mosiga.
Finhacka vitlök. Finhacka persilja. Riv parmesan. Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, all parmesan samt panko i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills de har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Krydda kycklingen med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Det fungerar även utmärkt att banka kycklingen med en stekpanna.
Bre kycklingen med senap. Strö pankoblandningen ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllenbrun yta, 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil, resten av persiljan och vitlöken samt en skvätt olja* i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. När rotfrukterna är klara, låt de svalna något och blanda dem sedan med salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål.
Fördela rotfruktssalladen och den panerade kycklingen på era tallrikar. Servera med persiljedressing.