HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Parmesan- och senapspanerad kycklingfilé

Parmesan- och senapspanerad kycklingfilé

med rostade grönsaker och persiljedressing

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Stig in i en frisk urskog av färgsprakande grönsaker och hugg dig fram genom buskagen med kniv och gaffel. Svalka dig med persiljedressingen som dyker upp runt krönet likt en skogsgöl innan du ger dig på det panerade berget av kycklingfilé som sugit åt sig senap och parmesan.

Allergener:glutensenapmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Rödbeta

2 st

Morot

200 g

Palsternacka

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ påse

Salladsmix

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2238 kJ
Energi (kcal)535 kcal
Fett16 g
varav mättat8 g
Kolhydrater51 g
varav socker25 g
Kostfiber10 g
Protein47 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka grönsaker
Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion.

Tärna rödbetor, palsternackor och morötter i 1 cm stora bitar. Placera rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda generöst med salt och peppar*.

Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min.

TIPS: Rödbetorna behåller sin spänst när de är klara så du kan lätt sticka en gaffel i för att se om de är färdiga utan att de blir mosiga.

Förbered panering
Förbered panering
2

Finhacka vitlök. Finhacka persilja. Riv parmesan.

Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, parmesan samt panko i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Jämna ut filéer
Jämna ut filéer
3

Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Krydda kycklingen med en nypa salt och peppar på båda sidorna och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

TIPS: Det fungerar även utmärkt att banka kycklingen med en stekpanna.

Panera kyckling
Panera kyckling
4

Bre kycklingen med senap. Strö pankoblandningen ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar.

Baka kycklingen i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllenbrun yta, 12-15 min.

VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.

Förbered dressing
Förbered dressing
5

Blanda gräddfil, resten av persiljan och vitlöken samt en skvätt olja i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar* och blanda väl.

När rotfrukterna är klara, låt de svalna något och blanda med salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål.

Servera
Servera
6

Fördela rotfruktssalladen och den panerade kycklingen på era tallrikar. Servera med persiljedressing.

Smaklig måltid!