HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParmesan Och Senapspanerad Kycklingfilé
topBanner
Parmesan-och senapspanerad kycklingfilé

Parmesan-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Allergener:senapglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Senap

(Innehållersenap)

30 g

Palsternacka

Bladpersilja

Vitlöksklyfta

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Kycklingbröstfilé

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Rödbeta

Morot

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)301.5617 kJ
Energi (kcal)72.075 kcal
Fett1.2475 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.98 g
varav socker0.4 g
Protein2.63 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och tärna rödbetor, palsternackor och morötter i 1 cm stora bitar. Placera rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min.TIPS: Rödbetorna behåller sin spänst när de är klara, så du kan lätt sticka en gaffel i för att se om de är färdiga utan att de blir mosiga.

2

Finhacka vitlök. Finhacka persilja. Riv parmesan. Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, all parmesan samt panko i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills de har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Krydda kycklingen med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Det fungerar även utmärkt att banka kycklingen med en stekpanna.

4

Bre kycklingen med senap. Strö pankoblandningen ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllenbrun yta, 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.

5

Blanda gräddfil, resten av persiljan och vitlöken samt en skvätt olja* i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. När rotfrukterna är klara, låt de svalna något och blanda dem sedan med salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål.

6

Fördela rotfruktssalladen och den panerade kycklingen på era tallrikar. Servera med persiljedressing.