Kycklingbullar med dukkah
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar med dukkah

Kycklingbullar med dukkah

rostade grönsaker och senapsdressing

Packa dromedaren och ge dig iväg på en väldoftande vandring i en bergsöken av rostad sötpotatis och zucchini. Färdas genom dukkahs mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt trubbiga pyramider. Toppa med senapsdressing och krispiga pumpafrön.

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

Kycklingfärs

15

Dukkah

25

Havregryn

1

Pumpakärnor

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

15

Balsamvinäger

450

Sötpotatis

1

Rödlök

1

Zucchini

1

Röd paprika

1

Bladpersilja

25

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)193 kcal
Energi (kJ)808 kJ
Fett16.45 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater4.12 g
varav socker1 g
Protein6.38 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär sötpotatis och rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skiva paprika. Grovhacka persilja. Finhacka vitlök.

Rosta grönsaker
2

Fördela sötpotatis, lök, zucchini och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta överst i ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 min.

Blanda kycklingfärs
3

Blanda kycklingfärs, dukkah, vitlök, ägg*, havregryn, hälften av persiljan och hälften av senapen i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar* och arbeta in smakerna i färsen.

Tillaga kycklingbullar
4

Rulla ca 1 msk av färsen till en köttbulle och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt med resten av färsen, räkna med ca 5 kycklingbullar per person. Tillaga i ugnen i 10-15 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda senapsdressing
5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Rosta pumpakärnor och en nypa salt* i 2-3 min (se upp, oljan kan skvätta). Blanda majonnäs, balsamvinäger, resterande senap, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela kycklingbullarna och rostade grönsakerna mellan era tallrikar. Strö över rostade pumpakärnor och servera med senapsdressing vid sidan av.